یکی از آزمونهای ورودی دانشگاههای ترکیه DUS است که در اینجا به معرفی آزمون DUS دوس خواهیم پرداخت. دوس امتحانی است که به منظور انتخاب دانشجویانی که مایل به دریافت آموزشهای تخصصی در دانشکده دندانپزشکی هستند برگزار میشود. این آزمون دارای حیطههای معینی است که شرکت کنندگان را بر آن اساس انتخاب میکند. قبل از شرکت در آزمون DUS شرکت کنندگان میبایست در آزمونهای ALES و KPSS نمره قبولی را اخذ نموده باشند. در واقع این آزمون مخفف کلمه Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı میباشد.
شرایط و قوانین تخصصی آزمون DUS برای شرکت کنندگان
در صورتی که شرکت کنندگان دوره چهار ساله دندانپزشکی عمومی را به اتمام رسانده باشند مجاز به شرکت در این آزمون هستند. سایر شرایط این آزمون عبارتند از:
۱- برای شرکت در این آزمون محدودیت سنی وجود ندارد.
۲- قبل از شرکت در این آزمون متقاضی باید نمره قبولی در دو آزمون ALES و KPSS را کسب نماید.
۳- متقاضی شرکت در آزمون الزاماً باید دارای پاسپورت باشد و تاریخ انقضای آن مهلت داشته باشد.
۴- ارزیابی نمرات به صورت کامپیوتری میباشد و بدین صورت است که نمره خام محاسبه شده و سپس از طریق نمرات استاندارد محاسبه شده و اعلام میشود. نمره خام متقاضی از طریق کسر تعداد سوالاتی که پاسخ صحیح ارایه داده است از تعداد سوالاتی که پاسخ غلط ارایه داده بدست میآید.
۵- اینکه نمره قبولی چقدر است بر اساس دانشگاهها متفاوت میباشد. هریک از دانشگاهها نمره خاصی را برای پذیرش دانشجو ملاک قرار میدهد که متقاضی میبایست بر اساس آن ملاک نمره حدنصاب را دریافت نماید.
۶- نتایج این آزمون تقریباً بعد از یک ماه به متقاضیان اعلام میشود و آنها بدینوسیله میتوانند با مراجعه به سایت osym.gov.tr نتایج آزمون را مشاهده کنند.
۷- مهلت اعتبار آزمون DUS معمولاً بین ۲ تا ۶ سال است. همانطور که قبلاً گفته شد این آزمون دو بخش دارد که در بخش اول متقاضی باید در آزمونهای ALES و KPSS شرکت نماید و در وهله دوم در آزمون DUS حضور یابد. آزمونهای ALES و KPSS به ترتیب هر کدام ۳ و ۲ سال اعتبار دارند. یعنی اگر شما نتوانستید در آزمون DUS در سال جاری حدنصاب را بدست آورید در سال بعد نیاز به شرکت در این دو آزمون نخواهید داشت.
۸- تعداد سوالات آزمون DUS مجموعاً ۱۲۰ سوال است. این تعداد سوال در دو قسمت به متقاضی ارایه میشود که در زیر به تفکیک آمده است:
قسمت اول: سوالاتی در زمینه علوم پایه دندانپزشکی
قسمت دوم: که شامل ۸ حوزه است:
- دندانپزشکی کودکان
- رادیولوژی فک و دندان
- ارتودنسی
- پریودنتولوژی
- اندودنتیکس
- پروتز دندان
- جراحی فک و دندان
- ترمیم و زیبایی
۹- زبان این آزمون ترکی استانبولی است. از این قرار تسلط به زبان ترکی شرط لاینفک موفقیت در این آزمون محسوب میشود.
۱۰- مدت زمان پاسخگویی به این آزمون ۱۵۰دقیقه میباشد.
۱۱- هزینه شرکت در این آزمون ۱۱۰ لیر میباشد و اگر متقاضی با تاخیر ثبت نام نماید ۲۵۰ لیر باید پرداخت نماید.
۱۲- منابع آزمونی امتحان DUS مشخص و دقیق نمیباشد. این آزمون بر خلاف آزمونهای دیگر منابع آنلاین بسیار کمتری دارد و بیشتر به صورت نکات ارایه شده در کلاسها و جزوات و کتاب است. با این حال، متقاضیان با مراجعه به وب سایت welcomeinturkey.com که برای تمامی آزمونهای کشور ترکیه منابع آنلاین و دورههای آموزشی و تمرینی برگزار میکند میتوانند نسبت به منابع آزمون امتحان DUS اطلاعات مفیدی کسب کنند.
۱۳- متقاضیانی که نتوانسته اند نمره حدنصاب خود را کسب کنند به صورت نامحدود میتوانند در این آزمون شرکت نمایند تا نهایتاً نمره حدنصاب خود را دریافت نمایند.
جمع بندی مربوط به آزمون DUS دوس
در اینجا به معرفی آزمون DUS دوس پرداختیم. گروه مشاورین ویزا و اقامت ترکیه Turkish visa group ارایه دهنده خدمات اقامت در ترکیه، تحصیل در ترکیه و خرید ملک در ترکیه میباشد که سعی دارد مهمترین اطلاعات اقامتی با ویزایهای مختلف را در ترکیه برای متقاضیان ارایه نماید. جهت ثبت نام در این آزمون میتوانید به صفحه مشاوره آنلاین یا تماس با ما مراجعه نموده و یا با شمارههای تماس و آدرس ایمیل ما در ارتباط باشید.
ثبت ديدگاه